Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Η SEG Racing ανακοινώνει το ρόστερ της


Η SEG Racing ανακοινώνει το ρόστερ της


Το σκεπτικό πίσω από τη δημιουργία της επαγγελματικής SEG Racing, με έδρα την Ολλανδία, είναι καταπληκτικό: η δημιουργία μιας ομάδας U23, με καθαρά επαγγελματική δομή και προσανατολισμό, προκειμένου να στελεχώσει στη συνέχεια τις μεγαλύτερες επαγγελματικές ομάδες της παγκόσμιας ποδηλασίας δρόμου.
 | mbike.gr
Η ομάδα που δημιουργήθηκε από τους Eelco και Martijn Berkhout, αθλητικούς μάνατζερ πίσω από ονόματα όπως οι Dan Martin, Sep Vanmarcke και Bauke Mollema, είναι ξεκάθαρη στους στόχους της:
«Θέλουμε να θεωρούμε τους εαυτούς μας ως την continental team που θα υποστηρίζει την επαγγελματική ποδηλασία», δήλωσε ο Michiel Elijzen, Performance Director της SEG στην παρουσίαση της ομάδας, ενώ ο ίδιος αποχώρησε από τη διοίκηση της Team Belkin προκειμένου να αφοσιωθεί στην SEG Racing.  «Θέλουμε να γίνουμε οι πρώτοι στην ανάπτυξη και εξέλιξη ποδηλατών. Φέτος είναι η πρώτη μας χρονιά και θα επικεντρωθούμε στη δημιουργία των υποδομών. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι έδρα της ομάδας είναι το Cycling Performance Center του Αϊτχόβεν».
Οι εγκαταστάσεις του σπουδαίου αυτού αθλητικού κέντρου, θα επιτρέψουν στην ομάδα να δημιουργήσει Βιολογικό Διαβατήριο (blood passport) για όλους τους αθλητές, ενώ θα είναι ήδη σε ηλικία κάτω των 23 ετών, ώστε να είναι σημαντικά πιο εύκολη η μελλοντική παρακολούθησή τους και η αποτροπή εμπλοκής σε σκάνδαλα ντόπινγκ..

Το ρόστερ της ομάδας περιλαμβάνει μερικούς εξαιρετικούς αθλητές στην κατηγορία κάτω των 23 ετών, ανάμεσά τους ο Γερμανός Jonas Bokeloh Παγκόσμιος Πρωταθλητής Δρόμου Εφήβων και ο Δανός αναβάτης Magnus Bak Klaris που κέρδισε την έκδοση Εφήβων του Paris Roubaix φέτος ενώ πέρυσι ήταν πέμπτος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα δρόμου στην Ισπανία.
Μεγάλοι χορηγοί της ομάδας θα είναι η εταιρεία Shimano και η Koga, οι οποίες έχουν αναλάβει και το μεγαλύτερο μέρος από το εντυπωσιακό budget της ομάδας που αγγίζει το 1 εκ. ευρώ για το 2015.
Στο προπονητικό κομμάτι, την ευθύνη της ανάπτυξης και της παρακολούθησης των αθλητών έχει ο Βασίλης Αναστόπουλος

Στο Λουτράκι το πρώτο training camp
Το πρώτο training camp της ομάδας θα πραγματοποιηθεί στο Λουτράκι, από τις 9 ως τις 20 Φεβρουαρίου, όπου θα παρευρεθούν όχι μόνο όλοι οι αθλητές και οι τεχνικοί της ομάδας αλλά και εκπρόσωποι των χορηγών σε ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο.
Αυτό σημαίνει πως το Λουτράκι θα μετατραπεί σε... ποδηλατικό παράδεισο για τις 10 ημέρες που θα πραγματοποιηθεί το camp και πολλές εκπλήξεις σας επιφυλάσσουμε ως τότε!
Αξίζει να αναφέρουμε πως ήδη, από τις επόμενες ημέρες, με πρωτοβουλία του προπονητή της ομάδας Βασίλη Αναστόπουλου και την αμέριστη υποστήριξη όλης της τοπικής κοινότητας της πόλης, οι πρώτοι αθλητές θα αρχίσουν να καταφθάνουν στο Λουτράκι για αξιολόγηση και να ξεκινήσουν τη χειμερινή τους προπόνηση, ως την ημερομηνία του επίσημου πρώτου Training Camp της ομάδας.
Το πλήρες ρόστερ της ομάδας:
Alex Peters (GBR), Robert-Jon McCarthy (AUS), Magnus Bak Klaris (DEN), Jonas Bokeloh (GER), Jenthe Biermans (BEL), Rob Leemans (BEL), Yoeri Havik (NED), Jasper Bovenhuis (NED), Steven Lammertink (NED), Ricardo van Dongen (NED), Koen Bouwman (NED), Davy Gunst (NED), Julius van den Bergh (NED), Fabio Jakobsen (NED), Sea Keong Loh (MAL), Zhi Hui Jiang (CHN)

Οι τεχνικοί της ομάδας:
General manager: Ton Welling
Management / riders agent: Bart van Haaren
Performance director: Michiel Elijzen
Performance coach: Peter Schep
Performance coach / data analyst: Vasilis Anastopoulos
Sports Director: Neil Martin
πηγη: http://www.mbike.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου