Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Ανασκόπηση της πρώτης ολοκληρωμένης σειράς Enduro mountainbike στην Ελλάδα

_MG_8196Η πρώτη σειρά αγώνων Enduro Meditteraneo είναι γεγονός. 
Οι τρείς αγώνες της φετινής σειράς ήρθαν για να βάλουν γερές βάσεις σε ένα νέο αγωνιστικό format σχετικά νέο για τα ποδηλατικά δεδομένα της Ελλάδας.  
Παρά τις αντιξοότητες και τις όποιες δυσκολίες παρουσίασαν οργανωτικά οι αγώνας αυτοί, οι κεντρικοί διοργανωτές αλλά και οι κατά τόπους τοπικοί διοργανωτές βλέπε ( www.eviatours.com / Mountain Activewww.montisordo.gr ) κατάφεραν να ενώσουν τις δυνάμεις τους συνθέτoντας έναν όμορφο συνδυασμό τοποθεσιών ανα την Ελλάδα, οι οποίες είτε υπήρξαν απο παλιότερα, είτε πλέον έγιναν βασικοί σταθμοί στην Ελλάδα αλλά και τα Βαλκάνια στο τομέα του Enduro mountainbike.
Στατιστικά
Με τρείς αγώνες ανα την Ελλάδα, η σειρά Enduro Mediterraneo κατάφερε να συγκεντρώσει 220 μοναδικούς αναβάτες του είδους και οχι μόνο. Πολλοί είναι εκείνοι που χαρακτήρισαν τον εαυτό τους ως γνήσιους Endurades, ενώ πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι έκαναν την μετάβαση απο το XC , το DH αλλά και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό στο νέο αυτό αγωνιστικό είδος. ..

Οι αγωνιζόμενοι ήταν 110 στο Rnd # 1, 81 στο Rnd # 2, και 121 στο Rnd # 3, γεγονός που μας δεικνύει την ολοένα αυξανόμενη τάση των αθλητών αλλά και τα πάθος που αναπτύσουν για την σειρά αυτή. 
_MG_8191Οι προορισμοί διάσπαρτοι με έναν αγώνα στη Ξάνθη, έναν στην Εύβοια και έναν στο Πήλιο. Η γεωγραφική αυτή κατανομή ευνόησε ιδιαίτερα την προσέλευση και αγωνιζομένους και απο γειτονικές χώρες όπως η Βουλγαρία με περίπου 25 συμμετοχές
Αθλητές είχαμε επίσης απο τη Γερμανία, το Βέλγιο, αλλά και απο την Αγγλία
 Οι 5 κατηγορίες φέτος είδαμε να συπληρώνουν βάθρο σε κάθε αγώνα με μόνη εξαίρεση τον αγώνα της Στενής με μία μόνο γυναικεία συμμετοχή. 
Για το 2015 θα προστεθεί και η κατηγορία Veteran 40+ καθώς με μία ματία στους συμμετέχοντες του αγώνα του Πηλίου είδαμε 20 βετεράνους να ανταγωνίζονται τους νεότερους αναβάτες. Καιρός λοιπόν να δώσουμε λίγη ανταγωνιστική δράση και στην έμπειρη αυτή κατηγορία για το 2015.
Ο αγώνας του Πηλίου
Η παρθενική εμφάνιση των συγκεκριμένων μονοπατιών του Πηλίου για ποδηλατικό αγώνα άφησε τον κόσμο σε γενική ομολογία ευχαριστημένο, με το μόνο δυσάρεστο την τροποποίηση της αγωνιστικής διαδρομής της Κυριακής λόγω έντονων καιρικών φαινομένων το προηγούμενο βράδυ. 
Το τοπίο μοναδικό, με εκκίνηση δίπλα στη θάλασσα, έδωσε την δυνατότητα στους αγωνιζόμενους να απολαμβάνουν σε αρκετό μέρος του αγώνα την απολαυστική θέα του Παγασητικού κόλπου απο ψηλά.
 Τα μονοπάτια σε αρκετά σημεία ήταν απαιτητικά ενώ ακόμη και ο προκριματικός του Σαββάτου αλλά και οι Συνδετικές Διαδρομές απο μόνες τους ήταν ιδανικές ακόμη και για Ειδικές χρονομετρημένες Διαδρομές
Οι μεγάλοι αδικημένοι της ημέρας ήταν όσοι προκρίθηκαν στις πρώτες θέσεις στον προκριματικό του Σαββάτου. 
Όπως το πρόσταζαν οι κανονισμοί του αγώνα, καλούνταν να πάρουν πρώτοι εκκίνηση στην πρώτη Ειδική PS1 η οποία ήταν γεμάτη φύλλα απο τον αέρα του Σαββάτου σαν συνέπεια τα πρώτα περάσματα των πρωτοπόρων να είναι αβέβαια με αρκετές πτώσεις.
_MG_8810
Οι Πρωταγωνιστές
Μεγάλος πρωταγωνιστής γενικής κατάταξης της σειράς, ο Νώντας Λαμπρακόπουλος απο το www.velocitybikes.gr, ο οποίος έδειξε ιδιαίτερη προσήλωση στο στόχο του με 1η, 2η και θέση στους Rnd#1Rnd#2Rnd#3 αντίστοιχα. Με 470 βαθμούς συνολικά κατέκτησε την πρώτη θέση απέναντι σε άλλα δυνατά ονόματα. 
Ο μέχρι πρότινος αφανής Αποστόλης Βελόκας απο την 20ή θέση στη Ξάνθη, ανελίχθηκε στην θέση στον αγώνα της Στενής, και στην θέση στο Πήλιο συγκεντρώνοντας 326 βαθμούς ικανούς για να καταλάβει την θέση στη φετινή σειρά. 
Ο γνωστός σε όλους μας και απο τους αγώνες downhill Βαγγέλης Καββάδας, γενικά σταθερός στις επιδόσεις του αρκέστηκε σε μια θέση στον αγώνα του Πηλίου, έναντι 4ης και 5ης θέσης στους προηγουμενους αγώνες, ικανή να του στερήσει καλύτερη θέση στο βάθρο (τονίζουμε πως κατά την εξαγωγή των αποτελεσμάτων την ημέρα του αγώνα έγινε ένα σοβαρό λάθος στην εξαγωγή της βαθμολογίας του Καββάδα, γεγονός που διορθώσαμε την επόμενη μέρα). 
Ο Κωνσταντίνος Ανδριώτης θα πρέπει να αρκέστηκε σε μία 4η θέση με μόλις 300 βαθμούς και συμμετοχή μόνο σε 2 αγώνες της σειράς.
_MG_8228
Στον τελικό του Πηλίου και στην κατηγορία των Junior ο Μάριος Ζαμπέλη απο την Κέρκυρα επικράτησε έναντι των Καλλίρη Παναγιώτη και Καμπακλή Νικόλαου, ενώ ο ίδιος ο Μάριος Ζαμπέλη επικράτησε έναντι των Τσαρούχη Νικόλαου και Φαίδωνα Μπουλούμπαση στη συνολική βαθμολογία του κυπέλλου. 
H Μαυράκη Ειρήνη κατέκτησε τη μεγαλύτερη βαθμολογία απο τις υπόλοιπες γυναίκες της σειράς εδραιώνοντας τον εαυτό της τόσο στο enduro αλλά και στο downhill. 
Η Hardtail κατηγορία παρουσίασε ιδιαίτερο ενδιαφέρον με 20 αγωνιζόμενους να παίρνουν βαθμολογία. 
Ο αγώνας του Πηλίου ανέδειξε τον Μίλτο Σαρακηνό, με τους Κορφιάτη και Μαυρόπουλο να ακολουθούν. 
 Πρωτοπόρος στη τελική βαθμολογία ο Γιάννης Κορφιάτης με μόλις 3 βαθμούς διαφορά απο τον Θεόδωρο Μαυρόπουλο. Ο Μίλτος Σαρακηνός με ένα αγώνα λιγότερο απο τους προηγούμενους αθλητές, μένει στη 3η θέση.
_MG_8246
Η αγωνιστική σαιζόν του 2014 κλείνει αισίως με τις καλύτερες εντυπώσεις, και μία σημαντική υπόσχεση απο την οργανωτική ομάδα για νέες τοποθεσίες για το 2015. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους ΧΟΡΗΓΟΥΣ μας χωρίς τους οποίους δεν θα γινόταν πράξη η μοναδική αυτή σειρά αγώνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου