Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Aντηλιακό & Ποδηλασία


Από τον Kevin Tisue
imagesΑν η χρήση του αντηλιακού για πολλούς ταυτίζεται με τη θάλασσα και τις καλοκαιρινές διακοπές, άλλο τόσο είναι απαραίτητο για τους ποδηλάτες. 
Το οφείλετε στον εαυτό σας να χρησιμοποιείτε αντηλιακό όταν κάνετε ποδήλατο. 
Όχι μόνο συμβάλει στην προστασία του δέρματος από την υπεριώδη ακτινοβολία,  αλλά μπορεί να αποφύγετε και κάποιο επώδυνο έγκαυμα που θα σας στερήσει τη χαρά της ποδηλασίας σας.  
Μετά από αρκετή ώρα ποδηλασίας κάτω από τον καυτό ήλιο μαθαίνετε γρήγορα ποια σημεία χρήζουν περισσότερης προστασίας, και δεν είναι πάντα αυτά που νομίζετε.
Ακολουθεί μια σύντομη λίστα των σημείων που δεν θα πρέπει να ξεχνάτε:
Πίσω μέρος του γονάτου και γάμπες: Η θέση του σώματός σας στο ποδήλατο αφήνει αυτές τις περιοχές πολύ εκτεθειμένες στον ήλιο.
Πάνω στα γόνατα: Το μέρος των γονάτων σας απορροφά εύκολα μεγάλη ηλιακή ακτινοβολία κατά την ποδηλασία ...

Πίσω μέρος του λαιμού: Και πάλι, η θέση του σώματος σας στο ποδήλατο αφήνει ιδιαίτερα έκθετη στην ηλιακή ακτινοβολία την περιοχή του λαιμού σας.tan lines
Βραχίονες και Ώμοι: Το πάνω μέρος των χεριών σας απορροφά αρκετή ηλιακή ακτινοβολία, και αν φοράτε  από πάνω κάποιο αμάνικο μπλουζάκι, μην παραλείπετε την εφαρμογή αντηλιακού στους ώμους.
Μπροστά και πίσω από τα αυτιά: Η περιοχή αυτή είναι μια από τις πιο παραμελημένες κατά την συνηθισμένη εφαρμογή αντηλιακού και μπορεί να βρεθεί ακόμα πιο εκτεθειμένη στον ήλιο κατά την διάρκεια της ποδηλασίας.
Πρόσωπο και Μύτη: Το γεγονός ότι το κράνος σας διαθέτει  γείσο δεν σημαίνει ότι προστατεύει το πρόσωπο σας από εγκαύματα από τον ήλιο.
Το κενό: Ένα απρόσμενο και συχνά παραμελημένο σημείο εγκαύματος από τον ήλιο είναι κοινώς γνωστό ως Το Κενό. Το Κενό βρίσκεται στο εκτεθειμένο σημείο του πίσω μέρους του σώματός σας ανάμεσα στο πίσω μέρος της βερμούδας και την βάση της μπλούζας σας. Καλύψτε μερικές ίντσες στο πίσω μέρος του σώματος σας πάνω και κάτω από την μέση σας.
Κρανίο: Για όσους από εμάς έχουμε αραιή τριχοφυΐα, το κράνος στο κεφάλι αποτελεί σοβαρή μέριμνα. Τα σύγχρονα ποδηλατικά κράνη έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να αφήνουν το κεφάλι να αναπνεύσει  παρέχοντας ωστόσο ελλιπή κάλυψη. Μπορεί οι οπές δείχνουν ωραίες πάνω στο κράνος σας αλλά ένα  έγκαυμα δεν είναι ποτέ καλή ιδέα.

πηγη:Timbertrail.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου